Klikacia mapa Lignana

Dovolenka Lignano » Mapa

Na mape Talianska, ktorá pripomína šikmo natočenú čižmu sa Lignano nachádza vpravo hore smerom severovýchodným na rozhraní pevniny a Jadranského mora. Mapa Talianska pozostáva z dvadsiatich regiónov, Lignano sa nachádza v regióne Friuli Venezia Giulia, ktorého hlavným mestom je Trieste. Leží na ľavom (východnom) brehu rieky Tagliamento, ktorá je prirodzenou hranicou medzi regiónmi Friuli-Venezia-Giulia (6) a Veneto (20). Na opačnej strane rieky leží taktiež významné a známe letovisko Bibione. Pri podrobnejšom členení Talianska sa rozdeľujú regióny na provincie. Lignano sa nachádza v provincii Udine.

Mapa Talianska

mapa talianska MAPA TALIANSKA - REGIONY:

01 Abruzzo
02 Basilicata
03 Calabria
04 Campania / ost. Ischia
05 Emilia Romagna
06 Friuli-Venezia-Giulia - Lignano
07 Lazio
08 Liguria
09 Lombardia
10 Marche
11 Molise
12 Piemonte
13 Puglia
14 Sardegna
15 Sicilia / ostr. Vulcano
16 Toscana / ostr. Elba
17 Trentino-Alto-Adige
18 Umbria
19 Valle-d-Aosta
20 Veneto

© mapa / zväčšiť - klikacia mapa Taliansko


Lignano na mape benátska riviéra

mapa benátska riviéra Lignano

Severná časť Jadranského mora je nazývaná tiež Benátska riviéra, je to pobrežie medzi talianskymi mestami od Trieste po Benátky. Nachádzajú sa tu tie najznámejšie talianske prímorské letoviská, medzi ktorými leží aj Lignano. Benátska riviéra začína na plážach Lido Venezia, pokračuje cez Cavallino, Lido di Jesolo, Eraclea Mare, Duna Verde, Porto Santa Margherita, Caorle, Bibione, Lignano a končí to v Grado. Táto oblasť sa na mape nazýva aj severný Jadran a vyššie uvedené strediská patria vďaka "najbližšiemu moru"

© mapa / zväčšiť - mapa benátska riviéra Lignano

k najnavštevovanejším prímorským strediskám dovolenka Lignano.


Lignano na mape benátska riviéra, stredisková mapa, regionálne mapy, cestná mapa, svetové strany, súradnice GPS, klikacia mapa Talianska, google maps.


Klikacia mapa Lignano

Stredisková klikacia mapa Lignana - mapy na google maps:
svetové strany: pláž i pobrežie sú situované severovýchod-juhozápad (sv-jz)
súradnice GPS:     45.690608,    13.145217
( +45° 41' 26.19", +13° 8' 42.78" ) Lignano centrum mesta - je známy kruhový objazd križovatka ulíc Tolmezzo-Udine-Gorizia, na ktorom sa nachádza krásna fontána - jeden z najlepších orientačných bodov v Lignano Sabbiadoro. Po zväčšení môžete pomocou mapy merať vzdialenosti, zisťovať presné
© mapa / zväčšiť - klikacia mapa Lignano                                       

súradnice GPS, zobrazí fotografie, počasie webové kamery, satelitný pohľad, videá užívateľov. Pomocou google maps môžete zisťovať parametre trasy z miesta A do miesta B, alebo pridávať miesta (značky) na mapu a mnoho ďalšej užitočnej zábavy. Od kedy som tento nástroj objavila, používam ho na všetky veci súvisiace so zemepisom.





Obsah článku:
Klikacia mapa Lignana na mape Talianska; dvadsať regiónov, región Friuli Venezia Giulia; hranica rieka Tagliamento Bibione; provincia Udine, klikacia mapa Taliansko © mapa; Lignano na mape benátska riviéra prímorské letoviská; Lido Venezia, Cavallino, Lido di Jesolo, Eraclea Mare, Duna Verde, Porto Santa Margherita, Caorle, Bibione, Lignano, Grado; najbližšie more; stredisková mapa, regionálne mapy, cestná mapa, svetové strany, súradnice GPS, mapy na google maps; križovatka ulíc, pomocou mapy merať vzdialenosť, trasa.
Blog:
dovolenka Lignano Taliansko trasa mapa more pláže Lignano dovolenka letovisko ubytovanie hotely apartmány last minute fotogaléria Benátky zábava Friuli Rím letenky počasie kontakt spolupráca bloguje napísali blog dovolenka Lignano.
Kľúčové slová:
travel mapka vzdialenosť navigačný systém GPS súradnice mapa map maps mapy svetové strany more pohoria pevnina zemepis vodstvo nížiny regióny štáty krajiny.



1 komentár:

  1. Online mapa Lido di Jesolo je výbornou pomôckou na cestách, vlastne pred cestou. Niektoré autá už majú zabudovaný vyhľadávač google v palubnej doske. Ja ho mám zatiaľ len v počítači a ten mám vždy so sebou. Hodí sa byť kedykoľvek to potrebujete na internete, alebo vedieť poslať mailovú správu. Mapy online využívam veľmi často, vyhľadám si trasy, hotely, vzdialenosti, pozriem si video, alebo fotografie, ako to vyzerá na mieste ...

    OdpovedaťOdstrániť