Lignano bloguje

Dovolenka Lignano » Lignano blog

bloguje

Mini blog o Taliansku a letnej dovolenke pri mori, najmä o destinácii Lignano bloguje od okt.2011. Dovolenka Lignano sa teší značnej obľube medzi slovenskými dovolenkármi. Patrí medzi vyhľadávané rodinné letoviská v Taliansku.

Myslím, že tento názor môžem v podstate potvrdiť aj ja. Slovenčinu tu začujete takmer rovnako často ako češtinu. Písať o dovolenke je zaujímavá príležitosť, ako zverejniť, čo zo svojich letných zážitkov zverejniť chcem. Lignano bloguje je mojim vnútorným pohľadom na okolnosti, ktoré som zažila počas dovolenky v Lignane. Blogovanie ma láka už dlhšiu dobu. Uvažovala som o čom písať. V mojom živote je mnoho zaujímavých tém, nie všetky sú vhodné odhaľovania. Téma dovolenky či cestovania patrí k mojim najobľúbenejším a znela mi tak dlho v mysli, že jedného dňa som sadla a toto je ono. Sama som si vyskúšala ako mi to ide (pôjde). Nadšenie pretrváva, to je fajn. Zatiaľ netvorím nič spisovateľské, také ambície ani nemám, ale ako denníček je dovolenka Lignano supe-ééér nie ?! Dávnejšie som skúšala či skôr koketovala s písaním pre wikipédiu. Príliš veľa inštruktáže a vodenia za ručičku, pravidlá, povinnosti ... Potrebujem sa oslobodiť, pracovať voľne, bez šnurovačky.

Nemalé starosti mi robilo publikovanie na webe, našla a vyskúšala som si viacero blogovacích systémov, ale to ovládanie fuuu ! Buď išlo ľahko písanie, ale ťažké či žiadne estetické možnosti úpravy, dizajn. Niektoré blogy ( hlavne na spravodajských portáloch ) zase obmedzujú pisateľa zložitými práva-a-povinnosti užívania, nepovoľujú linkovanie ?! Vkladanie obrázkov je tiež práca pre špecialistu, intuitívnosť a zrozumiteľnosť ani nehovorím. Na koniec som sa rozhodla pre bloggera. Môj kolega mi ho predviedol za pár minút. Zdá sa že som pochopila i ja žena. Vyzerá najslobodnejšie a keby niečo, mám aj osobného poradcu. Jasné že aj tento dizajn mi pomohol urobiť on. Tak uvidím ako nám to spolu pôjde blogger.com, môj pomocník a ja ?

Prečo Lignano bloguje ?

Písanie je aj súčasťou mojej práce. Zamestnávateľ mi umožnil absolvovať rôzne kurzy písania. Už na škole som absolvovala aj kurz tvorivého písania pre vyhľadávače "course creative writing for search engines". Myslím, že to kybernetické písanie môžem využiť práve v prácičke Lignano bloguje. Pár dní po publikovaní týchto stránok sa môj blog začal objavovať aj vo vyhľadávaní. To ma veľmi potešilo, lebo som mala v pláne vytvoriť mini dielko na tému "dovolenka Lignano". Opýtala som sa na toto slovné spojenie gúglu a hľa na dvadsiatom piatom mieste sa nachádza tento môj blog: http://lignano-dovolenka.blogspot.sk/. Paráda, počkám si ešte zopár týždňov a určite sa poradie vylepší. Pri čakaní kde tu niečo vyladím a dopíšem, holááá-hou.

Už dlhšiu dobu sa zaujímam o to, prečo je niektorá stránka na internete prvá a iná až desiata. Pritom tá desiata je pre mňa zaujímavejšia. Napríklad. Ako to funguje? Môj osobný poradca mi vysvetlil, ako vyhľadávač zaraďuje relevantné stránky vo výsledkoch vyhľadávania. Hovoril mi o tom, čo ovplyvňuje toto poradie. Dúfam, že mal pravdu a že som mu správne porozumela, lebo si to na tomto blogu vyskúšam. Prečo Lignano bloguje sa odhalilo. Zaujíma ma prvé miesto na gúgli. Som zvedavá či sa mi to niekedy podarí. Súťažná disciplína "dovolenka Lignano" vyzerá celkom dobre nadupaná. Na popredných miestach sú stránky, ktorým sa pozriem "na zúbky" v sekcii napísali iní. Ak mám správne inštrukcie a správne pochopenie, potom už stačí iba počkať nejaký ten týždeň či mesiac a uvidíme plody práce. Zatiaľ mám v pláne ďalšie mini web-dielka: dovolenka Bibione a dovolenka Lido di Jesolo. Možno pridám aj nejaké lyžovačky, ktoré milujem rovnako ako more. Uvidíme, koľko stihnem napísať popri mojich hlavných koníčkoch - rodine a šéfovaní v cestovke.

Well: v potu tváre chlieb svoj jesť budeš !


Slovensko : Taliansko ( 1 : 1 )
Lignano : Bloguje ( 2 : 2 )
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aké je súčasné poradie ? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
03. miesto - 01.04.2014 (pár nových liniek) vysledok -> .jpg
05. miesto - 01.09.2013 (nový PR článok)
08. miesto - 01.03.2013 (prelinkovanie z ...com -> .sk) kuk výsledok .jpg
07. miesto - 01.07.2012 (zmena poradia / dovolenka Lignano -> Lignano dovolenka;-)
10. miesto - 01.06.2012 (nepribudlo ani pismenko ;-)
25. miesto - 01.05.2012



Obsah článku:
Lignano bloguje o dovolenke pri mori v Taliansku. Dovolenka Lignano sa teší obľube medzi dovolenkármi, ako vyhľadávané rodinné letovisko Talianska. Často tu počuť Slovenčinu aj Češtinu, cítime sa tu ako doma. Mnohí miestni zmrzlinár, pouličný predavač vedia pár našich slov. Milo nás prekvapil mladý tmavý Talian zmrzlinár, ktorý pri slove zmrzlinu do kornútka spustil silný smiech a dokola opakoval slovo "smrclina". Po chvíľke nám vysvetlil, že sme zo Slovenska a že ho baví spojenie "kornuto" a "smrclina". Prihodil nám všetkým navrch po jednej lopatke zmrzliny ako darček či bonus za pobavenie. Tie porcie zmrzliny v Taliansku sú úchvatné, nikde inde som také množstvá nevidela. Všetko od oka, bez zbytočného obtierania nadbytočného množstva zmrzliny z miniatúrnej lopatky slovenských tiež-zmrzlinárov. Česť dvom výnimkám. Písanie je fasa spôsob, ako sa realizovať. Pre seba, ale aj pre okolie. Ak sa z okolia stane široké okolie, potom waw. Zisťujem, že denne mi sem chodí návštevnosť už cez sto ľudí. Pekné a potešujúce !
Blog:
Moja letná dovolenka Lignano 2011 Taliansko bola podnetom pre tento blog, zaujímavé témy na vyčlenenie vidím: trasa, mapa, more, pláže Lignano dovolenka. Neohrdnem ani témou: letovisko, samozrejme dôležité je ubytovanie, z toho samostatne hotely a zvlášť apartmány. Neobľúbená je oblasť last minute a zľavy všeobecne. Zbožňujem fotografovanie, preto významné miesto má fotogaléria. Významný "point" severného Talianska sú bez pochyby Benátky, zábava vo Friuli Venezia Giulia, hlavné mesto Rím. Často lietam, zrýchľuje to pohyb a šetrí čas, preto dám aj letenky, k tomu nesmie chýbať počasie, na záver ešte kontakt, spolupráca, bloguje a napísali iní. Toľko blog dovolenka Lignano.
Kľúčové slová:
Lignano bloguje dovolenka Taliansko, blog písanie, návštevnosť, zmrzlina. Svetový mier a šťastie všetkým živým bytostiam.



1 komentár:

  1. Dovolenka v Taliansku19. mája 2015 o 6:08

    Precestovala som snáď každý kút Talianska. Dovolenka je mojim životom. Okrem tejto obzvlášť srdcovej destinácie som nevynechala ani veľké turistické méty. Magické Machu Picchu staré mesto Inkov v Peru, Viktóriine vodopády na rieke Zambezi, sopku Fudži v Japonsku. Egyptské pyramídy, úžasné kúpaliská Pamukkale v Turecku ... Vždy, keď sa vrátim do Talianska a uvedomím si tú hustotu všakovakých skvostov histórie, kultúry, umenia a prírody, tak ostávam v úžase. Mohla by som o nich pre vás napísať, ak by bol záujem. Petra.

    OdpovedaťOdstrániť